Kerkinrichting

Apostolisch Genootschap

Utrecht

 

Gebouw Apgen Utrecht
In de afgelopen periode mochten we een deel van de hal en grote bijzaal renoveren in de plaats van samenkomst Utrecht van het Apostolisch Genootschap.

Samenwerking

In samenwerking met Daphne van der Knijff van VDKL hebben we alle wensen op papier gezet,  moodboards gepresenteerd en uiteindelijk ontwerptekeningen gemaakt, waarin alle wensen van de gebruikers van dit gebouw vertaald werden naar de uiteindelijk producten.
Het doel was om deze ruimte’s huiselijker te maken, waardoor mensen zich meer thuis zouden voelen en het niet meer een zaal met tafels en stoelen zou zijn.

Ontvangsthal
De wanden van de hal werden opnieuw gestuct en gesaust, er werden nieuwe tapijttegels gelegd en er is nieuw meubilair gekomen met vrije-vorm tafels en klaptafels voor de uitgifte van koffie en thee. We vervingen de kapstokken en plaatsen een gezellige wandkastje en een akoestisch paneel aan de wand.
De elektricien heeft het geheel voorzien van nieuwe verlichting, wat het geheel perfect uitlicht.

Grote bijzaal
In de grote bijzaal hebben we de vloer vervangen door nieuw Marmoleum en zijn alle wanden gesaust.
We hebben banken en fauteuils geleverd van Vepa en onze stoffeerster heeft de zitting van de vergaderstoelen bekleed met nieuwe groene stof. Hiermee houden we ook de duurzaamheid van een project in het oog.
Aan de wanden zijn grote grote akoestisch kunstwerken geplaatst van schors en stro.
Dit in combinatie met schuimpanelen aan het plafond zorgt voor een sterk verbeterde akoestiek, waardoor het voeren van een gesprek zonder hinderlijke galm mogelijk wordt en de zaal aantrekkelijker gemaakt is voor besprekingen.
Onze lampenleverancier Bruut’d zorgde voor de nodige sfeerverlichting van PET-vilt.

Mooi resultaat!
In nauwe samenwerking met een delegatie van deze gemeenschap en de juiste voorbereiding, werd dit project vlot en probleemloos uitgevoerd.
Wat is het geweldig om regelmatig positieve geluiden te horen van deze blije gebruikers!

 

Ontwerp

Daphne v/d Knijff
www.VDKL.nl

Fotografie

Julien van den Ham

Offerte aanvragen